Mød løglegende #8: Simon Krüger

Mød løglegende #8: Simon Krüger

Sommeren lakker mod enden, og efteråret står for døren. Hvad er en bedre måde at byde den velkommen på end med en ny, varmende ret – hvor løget spiller hovedrollen? I denne måned kan du møde Simon Krüger, en sand løglegende med rødder i det sønderjyske, som har udviklet en ret med smage fra både nær og fjern: Løg med franske linser, sønderjyske pølser og koreansk chili.

"De sidste cirka 15 år har jeg brugt i køkkener i både ind- og udland. At få indblik i andres teknikker, smage og madkulturer har været en kæmpe gave. Uanset hvor jeg har været, har jeg lært noget nyt – særligt fra kokke med en anden gastronomisk baggrund end min egen.

En af de skønne ting, vi alle bruger, uanset hvor vi er fra, er løget.

Denne ret samler smage fra mit sønderjyske ophav, mine mange rejser til Frankrig og mit møde med det koreanske køkken, som jeg – uden endnu at have besøgt landet – har stor respekt for."

Simon er uddannet kok fra Relæ og har arbejdet på restauranter som GUSTU i Bolivia, Agern i New York og hjemlige perler som 1. Th og Den Røde Cottage.

Fun fact: I dag arbejder Simon som projektleder hos Copenhagen Cooking, hvor han blandt andet står bag udviklingen og afviklingen af årets Høstfest.

Løg med franske linser, sønderjyske pølser og koreansk chili

Opskrift til 2 personer

Linser

5 dl fond (Jeg bruger selv kylling, men man kan sagtens bruge grøntfond og gøre retten vegetarisk)

1 dl skyllet beluga linser

6 kviste rosmarin

2 stk. sønderjyske kålpølser (her kan du også erstatte med en vegetarpølse, eller udelade den helt)

2 spsk. smør

1 Citron

Fremgang:

Kog din fond op med rosmarin, og kog herefter kålpølserne (hele) med i 5-8 min. Skal du ikke have pølserne i, så koger du blot din fond op med rosmarinkvistene.

Når pølserne er kogte, tager du dem op og lader dem hvile i 2 min. Skær dem herefter i skiver, så de er klar til at blande i, når linserne er kogte og klar.

Tilsæt linserne til din fond (tag rosmarinkvistene ud inden du tilsætter linser), og lad dem koge i ca. 20 min. Vend smør i linserne, og smag til med til salt og citronsaft.

Tilsæt til sidst kålpølserne som er skåret i skiver til dine linser.

 

Fyld

½ fennikel

4 mellem tomater

Worcestershire sauce

Peber

Rosmarin

Fremgang:

Skær tomater og fennikel i tern/stykker på ca. 1 cm. Og kom dem i en skål sammen med hakket rosmarin, og mariner det hele med Worcestershire sauce og peber, og lad stå i omkring 10-15 min.

Vend denne blanding med linserne lige inde servering, så tomaterne ikke falder helt sammen.

 

Løg og sauce

3 små rødløg

1 tsk. Gochugaru

2 spsk. Smør

Fremgang:

Skær løgene i både, og pil lagene fra hinanden. I en lille gryde, eller pande, kom lidt vand i bunden så det lige dækker!

Kog vandet op, og tilsæt smør som du rører ud i det kogende vand. Sluk for varmen, og rør din Guchugaru ud i smørblandingen indtil du har en homogen masse.

Hæld saucen hen over dine løg og linser, og server med det samme. God appetit!