Lad os introducere....

Lad os introducere....

Mød Trine Krebs, der er årets aller første kålkanon 🥬

“Jeg er fuldfed kål-fan. Jeg elsker, at der er tyngde, masser af smag og så er det jo en råvarer, der kan tåle alle slags tilberedningstæsk lige fra hård grill til braisering, sylt, salt og det hele.
 
Ja, giv mig et kål, så kan jeg hurtigt lave 1000 variationer med forskellige tilberedninger, krydderier, udskæringer, tilbehør og meget mere. Kål slutter nemlig aldrig for mig og derfor spiser jeg til flere måltider i løbet af en dag – hver dag.
 
Og så er kål jo også fantastisk, når vi taler sæson. Der er nemlig altid en kål, der er I sæson på vores nordlige breddegrad. Her i høj-vinteren lever jeg af grønkål, blomkål, rød russisk bladkål, rosenkål, rødkål, hvidkål… og så snart solens første forårsstråler titter frem, så spiser jeg kålskud, til jeg revner - altsammen indtil at de første spidskål, bok chois og forårskål er i vælten og således går alle mine dage med kålen som fast bordkammerat.
 
Og ja, jeg spiser også kål hver morgen, så min oplagte januaropskrift er dampet kål – jeg spiser det med udblødte og kogte kornkerner og bælgfrugter og så tilsmager jeg med krydderier og kondimenter i det uendelige. Tilføj et æg, en syltet agurk eller fermenteret kål, tilsæt et godt stykke gedeost eller drys med kerner, frø og nødder”. 

Opskrift (til 4 personer)

Det skal du bruge: 

  • 1 spidskål som eksempel (brug gerne det, der er i sæson)

  • 2 dl vand

  • Fintrevet skal af 1citron

  • ½-1 tsk.salt

  • 1 spsk.smør

Sådan gør du:

  • Flæk spidskålshovedet og skær det I 4-6 både – eller bryd det valgte kål I mindre stykker. Lad det hænge sammen ved stokken.

  • Skyl kålen og kom vand, citronskal, salt og smør I en stor, dyb pande og lade det koge op.

  • Kom kålen i gryden og lad den dampe under låg et par minutter eller fire.

  • Tag kålen op, når du mener den er mør – men stadig har bid.