Takoyaki med røde alouette kartofler
Det skal du bruge:
- 100 g kartofler
- ca. 5 g tørret kombu
- 60 g mel
- 5 g bagepulver
- 3 g salt
- 1 stk æg
- 8 g soya
- 210 g vand
- neutral olie til stegning
Sådan gør du:
- Vask kartoflerne grundigt, men behold skindet på.
- Kog dem med et stykke tørret kombu tang, og lidt salt til de kun netop er blevet møre.
- Sigt vandet fra, og lad dem køle af.
- Skær dem herefter i stykker på ca. 1.5 x 1.5 cm.
- Bland alle de øvrige ingredienser i en skål med et piskeris, indtil melet er helt inkorporeret.
- Steg dejen i et æbleskivejern, med en god mængde olie, og fyld hulerne i jernet ca. halvt op, inden du vender dem 90 grader, og smider et stykke kartoffel i.
- Lad kuglerne danne skorpe inden du vender dem helt på hovedet, og steger videre.
Man kan evt toppe op med lidt ekstra af dejen, hvis man gerne vil have nogle store flotte kugler, og man kan med fordel også tilføje lidt olie til sidste, og stege dem ekstra godt af på alle sider. - Server dem straks, toppet med en god mayo, lidt worcestershire eller takoyaki sauce, og evt et godt drys katsuobushi flager.