Det skal du bruge
1 kg store Ditta kartofler, skraldede – alternativt en anden kogefast og velsmagende kartoffelsort
15 dl vand
62 gr salt
1 dl vand
1,1 kg hvedemel
600 gr yoghurt (græsk yoghurt eller skyr)
30 gr salt
3 gr frisk gær
Smør til pensling
Forberedelse og tilberedning
Fem dage før
- Skær kartoflerne i kvarte og kog dem i en stor gryde indtil de er ‘gaffel-møre’, men ikke for bløde.
- Dræn vandet fra kartoflerne og lad dem køle af i køleskabet
- Opløs 62 gr. salt i 1,5 liter vand
- Bland kartofler og saltvand i en vandtæt beholder
- Lad beholderen stå ved stuetemperatur i 4-5 dage
En dag før
- Opløs gæren i 1 dl varmt vand (25-30 C) and lad blandingen stå i 20 minutter
- Bland kartofler, yoghur, gær-blandingen, mel og de 30 gr salt i en røremaskine indtil dejen samler sig til brøddej
- Placer dejen i en skål, dæk den til med et fugtigt klæde og lad den hvile i køleskabet i 24 timer
På dagen
- Opvarm en grill, alternativt en grillpande – den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over i mere end 2 sekunder
- Del dejen op i stykker af 180 gr og form hvert stykke til runde, ca. 2 cm tykke brød
- Bag brødene på grillen indtil de har tydelige grillmærker på begge sider. Lad dem hvile i 10 minutter
- Når alle brød er grillet, pensles de med smeltet smør på begge sider og sættes i en forvarmet ovn ved 200 C i 8-10 minutter
- Tag brødene ud af ovnen og lad dem hvile i 5 minutter
- Nyd det nybagte kartoffelbrød og tag del i Copenhagen Cookings kartoffelfejring!
Stort tak til årets første kartoffelhelt. Vi glæder os til et hav af kartoffelevents på dette års Copenhagen Cooking ❤️