Kartoffelhelt #1 Matt Orlando

Kartoffelhelt #1 Matt Orlando

Nåede du ikke at smag det lækre kartoffelbrød på restaurant Amass? Fortvivl ej - nu har du chancen for at bage det derhjemme.

Det skal du bruge

1 kg      store Ditta kartofler, skraldede – alternativt en anden kogefast og velsmagende kartoffelsort
15 dl     vand
62 gr     salt

1 dl       vand
1,1 kg   hvedemel
600 gr   yoghurt (græsk yoghurt eller skyr)
30 gr     salt
3 gr       frisk gær

Smør til pensling

Forberedelse og tilberedning

Fem dage før

  • Skær kartoflerne i kvarte og kog dem i en stor gryde indtil de er ‘gaffel-møre’, men ikke for bløde.
  • Dræn vandet fra kartoflerne og lad dem køle af i køleskabet
  • Opløs 62 gr. salt i 1,5 liter vand
  • Bland kartofler og saltvand i en vandtæt beholder
  • Lad beholderen stå ved stuetemperatur i 4-5 dage

En dag før

  • Opløs gæren i 1 dl varmt vand (25-30 C) and lad blandingen stå i 20 minutter
  • Bland kartofler, yoghur, gær-blandingen, mel og de 30 gr salt i en røremaskine indtil dejen samler sig til brøddej
  • Placer dejen i en skål, dæk den til med et fugtigt klæde og lad den hvile i køleskabet i 24 timer

På dagen

  • Opvarm en grill, alternativt en grillpande – den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over i mere end 2 sekunder
  • Del dejen op i stykker af 180 gr og form hvert stykke til runde, ca. 2 cm tykke brød
  • Bag brødene på grillen indtil de har tydelige grillmærker på begge sider. Lad dem hvile i 10 minutter
  • Når alle brød er grillet, pensles de med smeltet smør på begge sider og sættes i en forvarmet ovn ved 200 C i 8-10 minutter
  • Tag brødene ud af ovnen og lad dem hvile i 5 minutter
  • Nyd det nybagte kartoffelbrød og tag del i Copenhagen Cookings kartoffelfejring!

Stort tak til årets første kartoffelhelt. Vi glæder os til et hav af kartoffelevents på dette års Copenhagen Cooking ❤️