Du kender sikkert til schweizisk chokolade, de mange lækre oste og müsli. Men vidste du, at madscenen ligesom herhjemme er gået i retning af mere bæredygtighed, mere innovation og flere lokale råvarer? Og at metropolen Zürich står i spidsen for den udvikling?

Under Copenhagen Cooking forener vi to af verdens mest fremtrædende madbyer; København og Zürich under overskriften Zürich møder København. Zürich har inviteret en række af byens mest ambitiøse kokke, dedikerede madhåndværkere og innovative producenter til en række af middage, workshops og smagsoplevelser, der sætter spot på Zürichs madkultur.

København og Zürich har mange gastronomiske fællesnævnere. Begge byer har en dynamisk og innovativ madscene, der er kendetegnet ved bæredygtighed, lokale råvarer og en evig tilvækst af nye producenter, der er med til at definere og redefinere madkulturen. Og så er restaurantscenen i begge byer kendt for sin høje kvalitet og sit internationale udsyn.

Derfor er vi stolte over at introducere Zürich som Copenhagen Cookings venskabsby 2023.

Zürich møder København består af en række events på lokale venues samt aktiviteter på Festivalpladsen på Israels Plads 24. – 27. august, hvor du kan gå på opdagelse i gastronomi, kunst og kultur fra Zürich.


Events i hele byen

Send sanserne på eventyr til en række middage rundt i byen, hvor gæstekokke, iværksættere og andre madprofiler går på opdagelse i de to byers madkulturer.

Nyd plantebaseret fine dining, når Tastelab Zürich i samarbejde med Bistro Lupa inviterer til en 6-retters vegansk menu. Tag til byhave-middag hos Øens Have med Soil to Soul eller vær med til plantebaseret pop-up med den unge schweisiske kok Luca Frei. Du kan også nyde en storslået kartoffelmiddag med H15 og holdet fra Gastrofutura. 


En del af Festivalpladsen på Israels Plads 24. – 27. august 2023

På Festivalpladsen på Israels Plads i København kan du møde innovative producenter, madhåndværkere og kokke fra Zürich.

Programmet byder på smagninger, workshops og smagfulde oplæg. Tag til chokoladesmagning med søstrene Laura og Fabia Löw, smag den klassiske schweiziske kage biberli og lær om genopdagelsen af et gammelt håndværk eller tag med til alkoholfri aperitivo.

Du kan også møde Mika Lanz, der er førende inden for urbane fødevaresystemer i Zürich, Esther Kern, der arbejder med nose to tail-princippet med grønsager eller Sara Hochuli og Silvan Leibacher, der arbejder med plantebaserede alternativer til æg.

Se programmet for Zürich møder København

PARTNERE

Årets venskabsby 2023 er et samarbejde mellem Stadt Zürich, Kanton Zürich og Zürich Tourismus i samarbejde med Zürichs Universität der Künste (ZHdK) og ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften, Food Zurich samt Copenhagen Cooking.

  • Zürich er centrum for den schweiziske økonomi og en blomstrende metropol. Regionen er kendt for sin beliggenhed ved Zürichsee i de schweiziske Alper, og tilbyder et rigt kulturliv og en livlig madscene. Med 2900 restauranter har Zürich en af de højeste tætheder i verden. Tre af Europas mest prestigefyldte universiteter har base i byen, ligesom der er mere end 50 museer og teatre. Byen danner også ramme om nogle af Europas største festivaler. Læs mere om byen Zürich.

  • Zürichs Universität der Künste (ZHdK) er Schweiz' største kunstuniversitet og en af Europas ældste kunstskoler. ZHdK er et internationalt center for undervisning og forskning, og tilbyder et bredt udvalg af programmer inden for design, film, billedkunst, musik, dans, teater med mere. ZHdK er vært for mere end 600 arrangementer hvert år, hvilket gør det til en betydelig bidragsyder til det kulturelle liv i Zürich-regionen. Læs mere om ZHdK.

  • ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften er et af de førende universiteter for anvendt videnskab i Schweiz. ZHAW fokuserer i sin forskning på vigtige samfundsmæssige udfordringer med særlig fokus på energi og samfundsmæssig integration. Læs mere om ZHAW her.

  • Food Zürich er en madfestival, der løber af stablen over 11 dage og med over 100 arrangementer inden for kulinarisk kunst i og omkring Zürich. Det gør Food Zürich til en af de tre største madfestivaler i Europa. Læs mere om Food Zürich her.

  • Soil to Soul organiserer et årligt symposium, der samler eksperter inden for jordforvaltning, nydelse og fordøjelse. Formålet er at skabe mere opmærksomhed omkring sunde jorde og jordproblemernes indvirkning på miljøet og menneskers sundhed. Soil to Soul beskæftiger sig delvist med videnskab, men lægger også stor vægt på den nydelse, som en intakt jordbund muliggør i første omgang. Læs mere om Soil to Soul her.

  • GastroFutura er en schweizisk organisation, der arbejder for at promovere bæredygtig gastronomi og drive positive forandringer af restaurationsindustrien gennem forbindelser, samarbejder og transformative tiltag. Læs mere om GastroFutura her.

  • Restaurant Rank er en restaurant i Zurich's gamle kvarter Niederdorf. Stedet er en fusion mellem en jazzklub og en restaurant, hvor menuen har fokus på bæredygtige, lokale råvarer. Læs mere om Restaurant Rank her.