Du kender sikkert til schweizisk chokolade, de mange lækre oste og müsli. Men vidste du, at madscenen ligesom herhjemme er gået i retning af mere bæredygtighed, mere innovation og flere lokale råvarer? Og at metropolen Zürich står i spidsen for den udvikling?
Under Copenhagen Cooking forener vi to af verdens mest fremtrædende madbyer; København og Zürich under overskriften Zürich møder København. Zürich har inviteret en række af byens mest ambitiøse kokke, dedikerede madhåndværkere og innovative producenter til en række af middage, workshops og smagsoplevelser, der sætter spot på Zürichs madkultur.
København og Zürich har mange gastronomiske fællesnævnere. Begge byer har en dynamisk og innovativ madscene, der er kendetegnet ved bæredygtighed, lokale råvarer og en evig tilvækst af nye producenter, der er med til at definere og redefinere madkulturen. Og så er restaurantscenen i begge byer kendt for sin høje kvalitet og sit internationale udsyn.
Derfor er vi stolte over at introducere Zürich som Copenhagen Cookings venskabsby 2023.
Zürich møder København består af en række events på lokale venues samt aktiviteter på Festivalpladsen på Israels Plads 24. – 27. august, hvor du kan gå på opdagelse i gastronomi, kunst og kultur fra Zürich.
Events i hele byen
Send sanserne på eventyr til en række middage rundt i byen, hvor gæstekokke, iværksættere og andre madprofiler går på opdagelse i de to byers madkulturer.
Nyd plantebaseret fine dining, når Tastelab Zürich i samarbejde med Bistro Lupa inviterer til en 6-retters vegansk menu. Tag til byhave-middag hos Øens Have med Soil to Soul eller vær med til plantebaseret pop-up med den unge schweisiske kok Luca Frei. Du kan også nyde en storslået kartoffelmiddag med H15 og holdet fra Gastrofutura.
En del af Festivalpladsen på Israels Plads 24. – 27. august 2023
På Festivalpladsen på Israels Plads i København kan du møde innovative producenter, madhåndværkere og kokke fra Zürich.
Programmet byder på smagninger, workshops og smagfulde oplæg. Tag til chokoladesmagning med søstrene Laura og Fabia Löw, smag den klassiske schweiziske kage biberli og lær om genopdagelsen af et gammelt håndværk eller tag med til alkoholfri aperitivo.
Du kan også møde Mika Lanz, der er førende inden for urbane fødevaresystemer i Zürich, Esther Kern, der arbejder med nose to tail-princippet med grønsager eller Sara Hochuli og Silvan Leibacher, der arbejder med plantebaserede alternativer til æg.
Se programmet for Zürich møder København