Sådan laver du de perfekte belgiske pommes frites - demonstration af ekspert Sven De Ville (Frituur Tartaar) fra Flandern

Festivalpladsen · Vesterbro Visit Flanders Fit for english speakers

Kom med til en eksklusiv demonstration af kunsten at lave perfekte belgiske pommes frites! Opdag de hemmelige teknikker bag skabelsen af de gyldne lækkerier, som er blevet en national skat. Se vores ekspertkok i aktion, og lær de tips og tricks, der gør belgiske pommes frites til de bedste i verden. Gå ikke glip af denne lækre mulighed for at forbedre dine madlavningsevner og smage perfektion.

Dine værter

Sammen med sin kone Evelyn driver Sven De Ville Frituur Tartaar i Gent. 

"Jeg vidste ikke, om jeg skulle vælge en pub eller en pommes frites-kiosk," griner Sven De Ville, da han fortæller om starten på sin karriere som kok. "Min mor kom og hentede mig, mens jeg spillede fodbold. Hun havde set en pølsevogn til salg. Jeg tog min uniform af og gik derhen med det samme. Resten er historie."

Sven tilbragte ti år med at stege pommes frites dybt inde i de flamske Ardenner, hvor kartoflerne, der bruges til at lave denne klassiske flamske snack, trives i lerholdig jord. Mellem kartoffelmarkerne lærte han sit håndværk. Efter et årti kaldte byen, og han flyttede sin butik til Gent.

Kartoflerne er stadig fra de flamske Ardenner. "Smagen er uforlignelig," siger Sven. "Det må være noget i jorden. Jeg bruger kun disse kartofler til mine pommes frites. Jeg har købt fra den samme leverandør i 16 år nu. De er distributør for de lokale gårde i regionen." Ifølge Sven er de bedste kartofler til pommes frites Bintjes.

Tider og priser

Dato
Tidspunkt Pris
23.08
20.00 – 20.45 15 kr.

Find event

Fælleskøkkenet på festivalpladsen
Flæsketorvet
1711 København V

How to make the perfect Belgian fries – demonstration by expert Sven De Ville (Frituur Tartaar) from Flanders

Join us for an exclusive demonstration on mastering the art of perfect Belgian fries! Discover the secret techniques behind creating those golden delights that have become a national treasure. Watch our expert chef in action and learn the tips and tricks that make Belgian fries the best in the world. Don't miss out on this delicious opportunity to elevate your cooking skills and taste perfection.


Your hosts


Together with his wife Evelyn, Sven De Ville runs Frituur Tartaar in Ghent.


“I was undecided between a pub and a fries stand,” laughs Sven De Ville as he relates the start of his career as a chef. “My mother came to get me as I was playing football. She’d seen a fries stand up for sale. I changed out of my uniform and went over right away. The rest is history.”


Sven spent ten years frying fries deep in the Flemish Ardennes, where the potatoes used to make this classic Flemish snack thrive in clayey soil. Between the potato fields, he learned his craft. After a decade, the city beckoned and he moved his shop to Ghent.


The potatoes are still from the Flemish Ardennes. “The taste is incomparable,” says Sven.“It must be something in the soil. I’ll only use those potatoes for my fries. I’ve been buying from the same supplier from sixteen years now. They are the distributor for local farms in the region.” According to Sven, the best potatoes for fries are Bintjes.