LUKAMARI – En kulinarisk opdagelsesrejse i Nepal
Hvornår har du sidst spist nepalesisk?
LUKAMARI (nepalesisk for gemmeleg) er en pop-up spiseoplevelse, der inviterer dig ind i Nepals velsmagende og mangfoldige køkken. Gennem en nøje sammensat menu skal vi smage på autentiske nepalesiske retter fra forskellige stammer og samfund alt sammen tilberedt via lokalt fremskaffede råvarer fra sæsonen tilsat moderne teknikker.
Du kan forvente en aften, hvor maden indbyder til samtale og nysgerrighed i opdagelsen af et køkken, som kun alt for sjældent finder vej til danske himmelstrøg.
Din vært
Bag denne aften står Ashish Joshi, der til dagligt er køkkenchef på Aamanns 1921. Han er født og opvokset i Nepal og har brugt de sidste 12 på at rejse og suge til sig af kulinariske indtryk fra hele verden.
Man siger, at jo længere man rejser, desto tættere kommer man tilbage på sine rødder. Det har Ashish måttet sande, hvorfor det føles helt naturligt for ham at invitere til en aften i netop hjemlandets tegn, hvor indfødte kornsorter, linser, urter og de populære streetfoods, han er vokset op med har sat sit aftryk på menuen.
Aamanns Instagram
Ashish Instagram