Mød løglegende #4: Mathias Silberbauer

Mød løglegende #4: Mathias Silberbauer

Denne måneds løglegende er kokken Mathias Silberbauer. Mathias ejer og er køkkenchef på Silberbauers Bistro på Nørrebro – en perle, hvor fransk mad serveres med kærlighed og præcision.

“Da jeg boede i Nice, var pissaladière en fast del af min kost, da man køber det som street food på markedet. Min version er en tærte form, men mindst lige så god.” fortæller Mathias. 

Nu kan du nyde hans smagfulde fortolkning af den sydfranske klassiker – en pissaladière forklædt som tærte, der kombinerer sødme, salt og sprødhed i en bid. 

Til bunden:

  • 20 g gær 
  • 1 dl mælk 
  • 40 g ekstra jomfru olivenolie 
  • 200 g hvedemel 
  • 6 g salt  

Til fyldet:

  • 9-10 løg alt efter størrelse skåret i strimler 
  • 1 fed hvidløg i tynde skiver 
  • 1 laurbærblad 
  • 3 kviste frisk timian plukket (eller 1 tsk tørret) 
  • En god sjat olivenolie

Topping: 

  • Frisk oregano, plukket og skyllet 
  • En håndfuld sorten oliven 

Sådan gør du: 

  • Start med bunden: Lun mælken op i en lille gryde, hæld den i en skål med gær og opløs gæren. Lad det hvile på køkkenbordet en times tid.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Mix olivenolie, mel og salt i skålen med mælk og gær til du har en lind dej. Rul dejen ud og kom den i en tærteform. Prik dejen med en gaffel og lad den hvile lunt til den er hævet til dobbelt størrelse. 
  • Fyld: Varm en pande op og kom olivenolie og tyndskåret hvidløg på. Sauteres i få minutter. Tilsæt løg, timian og laurbærblad og sautér til løgene er blevet søde men stadig har bid. Smag til med salt og peber. 
  • Kom fyldet i tærteformen og bag ved 180 grader i ca 30-40 min eller til bunden er bagt igennem og det øverste af løgene er let karamelliserede.
  • Tag tærten ud og lad den hvile i 10 minutter.
  • Top med oregano og oliven og servér.

Bon appetit!