Kartoffelhelt #8: Adam Aamann

Kartoffelhelt #8: Adam Aamann

Mazarinkage lavet på kartofler? Vi behøves vist ikke sige mere. Læs med, når Adam Aamann deler den lækre opskrift!

Opskriften på Kartoffelmazarinkage 

Til 4 personer

Det skal du bruge: 

  • 75 g. smør
  • 75 g. sukker
  • 75 g. marcipan
  • 40 g. hvedemel
  • 5 g. salt
  • 2 æg.
  • 100 g. små kartofler

Sådan gør du:

  • Smør og sukker røres glat.
  • Marcipan rives på rivejern og tilføres til smør og sukker under omrøring.
  • Bland hvedemel og salt i blandingen.
  • Skræl kartoflerne og riv dem på et rivejern.
  • Skyl de revne kartofler 3-4 gange under rindende koldt vand.
  • Tør kartoflerne grundigt i et klæde og vend dem i massen.
  • Tilfør derefter æggene ét ad gangen under omrøring.
  • Et ildfast fad eller en kageform pensles med fedtstof og der kommes et stykke bagepapir i bunden af formen.
  • Kagemassen kommes i, dog ikke højere end 5-7 cm.
  • Kagen bages i forvarmet ovn ved 150 grader i 35-40 min.
  • Tag kagen ud af ovnen og køl ned ved stuetemperatur.