Et vindue til det mangfoldige Tyrkiet – en middag i ægte meyhane-stemning
En sjælden mulighed for at opleve Tyrkiets mangfoldige kulinariske arv til denne varme sommer Meyhane-middag med et ny-anatolsk twist.
Meyhane er en traditionel restaurant, som har eksisteret på den anatolske halvø siden det 15. århundrede. Det er ikke bare en restaurant, men også et socialt knudepunkt, et kulturelt samlingssted og et politisk mødested. Meyhane har sine egne normer og sin egen kulturelle kode. Det er et sted, hvor alle er velkomne, som de er, men til gengæld forventes det, at de bidrager til dette intime og oprigtige sted ved at være respektfulde og følge dets regler. Der er mange meyhaner rundt omkring i Tyrkiet og dets nabolande; nogle er store, nogle er små, nogle er rolige og stille, og nogle har traditionel livemusik. Selvom meyhane er en restaurant, er en god samtale lige så vigtig som mad og drikke.
Meyhane serverer primært rakı og vin, som serveres med forskellige meze-tallerkener. Normalt serveres alt family style, så man kan dele det ved bordet og spise det langsomt. Maden er der for at ledsage rakı eller vin, og rakı eller vin er der for at ledsage den gode samtale.
På denne aften vil der blive skabt en version af en meyhane sammen med vores gæsters gode selskab. Der vil blive serveret en smagsmenu bestående af forskellige retter, der viser den rige mangfoldighed i det anatolske køkken samt rakı og vin fra Tyrkiet. Hver ret vil blive omhyggeligt sammensat ud fra en ny-anatolsk synsvinkel og under hensyntagen til sæsonens og de lokale muligheder. Vores værtskok, Ece, vil genfortolke nogle velkendte smage og retter gennem sine egne erfaringer med fine dining.
Deltag i denne hyggelige oplevelse og skab et kort øjeblik, hvor du åbner et vindue til Anatolien i København.
Din vært
Aftenens vært er kokken Ece, der er vokset op i Anatolien og har boet i København i 7 år nu. Ece er vokset op i sin mors og bedstemors køkkener, og mad og madlavning har altid været en integreret del af deres liv. De er en kommende kok, som heldigvis har fundet vej til professionelle køkkener efter mange år i de akademiske kredsløb og kontorjobs. De har arbejdet professionelt i køkkener siden 2022, og de har været i forskellige typer køkkener som jord-til-bord, kantine, fine dining og Michelin-stjerne. Senest har de arbejdet hos Marchal på D'angleterre. I øjeblikket fokuserer de på at lave private arrangementer og catering, mens de søger det næste eventyr, samt arbejder på et bogprojekt, der fokuserer på de forskellige regionale underkøkkener i Tyrkiet.
Deres tilgang til mad er ret holistisk og betragter mad, jord, mennesker og klima som en sammenhængende enhed. De samarbejder med de lokale landmænd og producenter og er opmærksomme på det arbejde, der ligger bag hvert eneste produkt. De tilstræber at være så affaldsfattige og bæredygtige som muligt. De tror fuldt og fast på, at vi i køkkenet står på skuldrene af giganter, som er kvinderne i køkkenet; vores mødre, vores bedstemødre, som også er pionerer inden for bæredygtighed og nul spild!
Bemærk at billetprisen er eksklusiv billetgebyr.