Kartoffelhelt #3: Umut Sakarya

Kartoffelhelt #3: Umut Sakarya

Mød Umut, der for nylig blev kåret som Årets Kartoffelambassadør!

Du kender ham sikkert fra TV eller fra en af de populære restauranter i København, men vidste du, at Umut Sakarya fornyligt blev kåret årets kartoffelambassadør, da Danmarks Kartoffel Råd satte kartoflerne i rampelyset i forbindelse med 25-års jubilæet? 

"Vi har valgt Umut som årets kartoffelambassadør, fordi han er en meget dygtig og karismatisk kok med interesse og forståelse for kartofler. Han er også interessant for unge mennesker og har en frisk og nogle gange lidt skæv tilgang, og så har han uanede mængder af charme - ligesom kartoflen", fortæller formand for Danmarks Kartoffel Råd, Johs. Nørregaard Frandsen, i en pressemeddelelse (læs hele artiklen her). 

Nu har du muligheden for at prøve kræfter med Umuts berømte kartoffeltoast, derhjemme - vi har nemlig fornøjelsen af at bringe opskriften, direkte fra kilden selv 🇩🇰🍞🌿🥔

"Jeg elsker kartofler og jeg elsker fyn, surdejsbrød, stenbidderrogn og smør, så her er en opskrift på alt kærelighed på jorden samlet på et styk smørristet brød. Opskriften kan både blive til en lille hapser inden maden, en frokost servering eller en lækker forret", svarede Umut, da vi spurgte ind til hans kartoffelkærlighed 🫶

Det skal du bruge: 

200 g kogte nye danske kartofler

100 g stenbidderrogn

3 spsk fynsk rygeost

2 spsk smør

1 spsk fløde 

2 skiver lækkert surdejsbrød

Salt og urter

Toppes med:

Pommes allumettes (fritteret kartoffelskiver)

Dild og karse 

Sådan gør du:

- Rens dine kartofler for jord. 

- Kom 1 liter vand, salt og smagsgivere (løvstikke, timian, persille eller hvad du lige har) i en gryde og bring denne i kog. 

- Kom kartoflerne i gryden og lad dem koge i 6 minutter. 

- Blend rygeost, fløde, sødmælk og salt til en ensartet creme. 

- Rist brødet på en pande i rigelig smør, så brødet år knasende sprød stegeoverflade og lad det køle til stuetemperatur inden, at du anretter creme, kartofler, stenbidderrogn og urter. 

Velbekomme 🫶