Kartoflen - elsket eller udskældt?

Historisk har kartoflen altid været yderst populær, når der skulle mad på bordet og særligt i basiskøkkenet har den skaldede knold været værdsat, fordi den både er billig og giver mæthed, næring, struktur og smag. Men et skift i nyere tid har givet kartoflen et blakket ry som usund pga. et højt stivelsesindhold. 

Skønt at kartoflen heldigvis stadig finder vej til de danske spiseborde med varierende mellemrum, så har vi en opgave med både at løfte og fremhæve de mange enestående egenskaber, som kartoflen har at byde på - så endnu flere danskere kan finde inspiration og lyst til at inddrage kartoflen i vores måltider. 

#Kartoffelkram

Sammen med årets værter, og vennerne fra Zürich, går vi til gryderne, i markenerne og på scenerne for at give kartoflens (uretfærdigt blakkede) ry et tiltrængt kram.

Og derfor har vi lagt os i selen for at udvikle, udtænke og udbrede nye måder, hvorpå vi kan udbrede endnu mere kartoffelglæde - tilsat et twist af inspiration og nyttig kartoffelviden. 

Vi er stolte af, at kunne præsentere en bred høst af velsmagende kartoffelevents, engagerede kartoffelhelte, kartoffeltips- og tricks samt et væld af både sjove og lærerige madkurser, debatter og talks, når vi dækker op til madfestival 18.-27. august. 

Se alle de velsmagende kartoffelevents i årets festivalprogram her. 

En (smags)verden til forskel

Når vi dedikerer 10 sensommerdage i august til madfest og kartoffelfejring, så har vi blandt andet fokus på det unikke smagsunivers, som kartoflen bringer til bordet. Derfor gør vi os ekstra umage for at belyse de mange forskellige kartoffelsorters kvaliteter, teksturer og smage, mens vi eksperimenterer med de utallige tilberedningsmetoder og variationer. 

Før-, under- og efter Copenhagen Cooking kan du møde udvalgte #kartoffelhelte, der deler alt fra opskrifter, anbefalinger og erfaringer - både i vores nyhedsbrev og her på vores hjemmeside. 

Et særligt tak til...

De mange kartoffelkram er muliggjort og støttet af Kartoffelafgiftsfonden og de mange værter, som tager del i årets kartoffelhyldest ved at tilbyde unikke og smagfulde menuer, middage, oplevelser og vigtige samtaler med kartoflen som omdrejningspunkt. 

Du kan gå på kartoffelopdagelse med Aamanns Replik, Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital, Energicenter Voldparken, Fluid Festival x Seks Bakery & Eatery, Foodprint Nordic, Fromberg, Gaarden & Gaden, Haver til Maver, Hotel- og Restaurantskolen, KU.BE Kultur- og bevægelseshus, Landbrug & Fødevarer x Casper Sobczyk, Restaurant Lola x Bettina Buhl, Saito x Rasmus Bredahl, TorvehallerneKBH samt vennerne fra Zürich: GastroFutura x H15

Tag kartoffelglæden med hjem og lad dig inspirere med årets smukke kartoffelplakat, som er udviklet i samarbejde med og illustreret af Liv Andersen fra Pine Cone Project. 

Plakaten hylder kartoflens alsidige muligheder og præsenterer et udvalg spisekartofler, omhyggeligt tegnet i akvarel. Under hver kartoffelillustration finder du nyttige tips til tilberedning og sæson. Du kan købe den flotte oversigtsplakat under Copenhagen Cooking eller direkte hos Pine Cone Project.