BETTER FOOD FOR MORE PEOPLE

24.-25. august 2017 på Christiansborg

I august 2017 kommer politikere, kokke, eksperter, bloggere og fødevareproducenter fra hele verden til København for at deltage i 'World Food Summit - Better Food for More People'. Topmødet har et globalt perspektiv om at bruge gastronomien til at skabe bedre mad til flere mennesker.

Det er andet år i træk, at Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen inviterer til internationalt madtopmøde i København. I 2017 afholdes ’World Food Summit – Better Food for More People’ på Christiansborg, og ambitionen er at skabe verdens vigtigste madtopmøde.

Læs mere her

BITE COPENHAGEN

24. og 25. august 2017 i Forum

Bite Copenhagen er Danmarks nye, ambitiøse B2B fødevareudstilling for nationale og internationale fødevareaktører. Med nærværende fortællinger om produktion, madglæde og holdninger præsenteres et autentisk øjebliksbillede af landets gastronomiske strømninger. Ambitionen er at skabe et mekka for alle, der prioriterer kvalitet, æstetik og gode råvarer. 

Den københavnske fødevareudstilling afholdes for første gang i Forum København i dagene 24. - 25. august 2017 og viser de bedste løsninger inden for oplysning, fødevaresikkerhed, gastronomi og madspild.

Det er Miljø- og Fødevareministeriet, der sammen med BC Hospitality Group A/S står bag arrangementet, som afholdes i tilknytning til det internationale fødevaretopmøde "World Food Summit - Better Food for More People’ og Copenhagen Cooking & Food Festival.

 

 

Læs mere om Bite Copenhagen her

BUTCHER’S MANIFESTO SUMMIT 2017

18.-21. august 2017 i Folkets Madhus

Folkets Madhus tog i 2016 initiativ til en europæisk tænke- og udviklingstank, som har til formål at bevare traditioner og oprindeligt håndværk indenfor slagterfaget, herunder charcuteri og pølsemageri. BUTCHER’S MANIFESTO etableredes som organisation ved det første konvent under Copenhagen Food & Cooking Festival 2016, hvor der også blev udarbejdet et manifest for slagterfaget. Siden er der blevet udviklet et uddannelsesprogram for unge slagtere.

I 2017 mødes de igen i Folkets Madhus til Butcher's Manifesto Summit 2017, hvor deltagerne vil være slagtere og 'slagtertyper' fra hele verden.

Butcher's Manifesto er støttet af Copenhagen Cooking & Food Festival.

 

Læs mere om BUTCHER'S MANIFESTO

Copenhagen Food Forum

23.-24. august 2017: It's All about People

Copenhagen Food Forum er et internationalt symposium for topledere i restaurantbranchen. Symposiet fokuserer på virksomheder, der leverer mad af høj kvalitet i regi af et kædekoncept eller med flere restauranter, som ønsker yderligere vækst, og være på forkant med nye trends og udfordringer. I 2017 sættes særligt fokus på mennesker; Medarbejdere, ledere, gæster, investorer osv.

Deltagelse i Copenhagen Food Forum sker per invitation og er forbeholdt en mindre gruppe ledere og ejere. I 2016 deltog 25 restaurantfolk og iværksættere fra hele verden, heriblandt Shake Schack, Jamie's Italian, Eat Galway, Vapiano, Madklubbben, MASH, Stick'n'Sushi, Grød og Hawksmoor.

For yderligere information om Copenhagen Food Forum kontakt venligst cphfoodforum@thefoodproject.dk

Copenhagen Food Forum er støttet af Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Copenhagen Cooking & Food Festival.​

EMBLA - den nordiske madpris

De nordiske bondeorganisationers Centralråd (NBC) er gået sammen om at etablere en nordisk madpris. Den nye nordiske madpris har fået navnet Embla. Det er navnet på den første kvinde i den nordiske mytologi og nu også på den første fælles nordiske madpris.

Embla vil blive uddelt hvert andet år, og første gang bliver i Danmark i 2017, hvor Landbrug & Fødevarer er vært for prisen. Prisuddelingen finder sted ved Miljø- og Fødevareministeriets konference, "Better Food for More People" i København under Copenhagen Cooking & Food Festival. På den måde skabes en synergi, hvor Embla er med til at støtte op om en eksisterende national event og samtidig udnytte et nationalt momentum med fokus på mad.

Projektet er støttet af Nordisk Ministerråd med det formål at styrke den fælles nordiske madidentitet og kultur samt at øge interessen for nordisk mad uden for Norden.

Læs mere om Embla

Fremtidens Madscene

”Fremtidens Madscene” er et unikt projekt målrettet ambitiøse og dygtige virksomheder der arbejder med mad og fødevarer. Under Copenhagen Cooking & Food Festival igangsætter vi de to første spændende aktiviteter ”Udviklingskørekortet” og ”Afsætningskørekortet”.

Udviklingskørekortet kickstartes med to dages fokus på gastronomisk innovation og produktudvikling, hvor virksomheder i samarbejde med kokke skal udvikle nye innovative produkter og smage. Afsætningskørekortet sættes i gang med træning i salgsteknikker og pitchtræning samt en unik mulighed for at deltage på BITE messen i Forum med særlige fordele.

Det er muligt for små og mellemstore ambitiøse fødevarevirksomheder, at deltage i aktiviteterne, og hvis det har fanget din interesse kan du kontakte Maria Louise (marialouise@thefoodproject.dk) for nærmere information.”

 

Succes som madiværksætter: Launch Party

24. august kl. 16.30 - 19.30 i CPH Food Space, Slagtehusgade 11, Kbh. V. 

Hvad skal der til for at få succes som madiværksætter?

Vi har samlet 3 stærke iværksætterteams til en snak om deres rejse fra ide til en forretning i fuld fart.
Programmet præsenteres i samarbejde mellem Fremtidens Madscene, Growing Food CPH og Greater Copenhagen Food Startup.
 – tre nye projekter, som leverer målrettede tilbud om viden, netværk og sparring til madiværksættere og -virksomheder

DARE TO EAT
Ja, insekter smager godt! De to grundlæggere fortæller, hvordan de på 3 måneder er gået fra ideen om at skabe højkvalitetsprodukter baseret på spiselige insekter til at være på hylderne i Irma.

URBANWINEBOX
UrbanWineBox har åbnet en enestående vinkælder med plads til 100.000 flasker under Carlsberg Byen, og giver vinentusiaster mulighed for at købe unikke flasker. Hør, hvordan de er gået fra god ide til god forretning med kurs mod udlandet

AVERAGE MEATBALLS
Tre kokke, der ville lave en foodtruck med fokus på økologi og bæredygtighed. Det fik de så stor succes med, at de fik lyst til at lave en restaurant – som nu er blevet til tre – på kun 11 måneder.

De tre projektledere fra Fremtidens Madscene, Growing Food CPH og Greater Copenhagen Food Startup vil desuden præsentere projekterne og de forskellige forløb, der bliver tilbudt over de næste år.
Et glas og lidt at spise Gastronomien er i centrum, så vi byder (selvfølgelig) på lidt lækkert mad og drikke – leveret af lokale madiværksættere.