GUIDE TIL KOKKESKOLER OG WORKSHOPS

23.08.14 - Walk-in urte-honning workshop
Deltag i en praktisk walk-in workshop, hvor du lærer at fremstille lækre urtehonninger af nyslynget byhonning fra de københavnske bier. I vil blandet andet lave honning med vildsamlede brandnældefrø og kanel fra Ceylon. Læs mere her

24th of August- Mammas pastaskole – lær at lave pasta som en ægte italiener
En god omgang hjemmelavet pasta er indbegrebet af italiensk hyggemad, og du kan hurtigt lære den ældgamle kunst, når restauranten L’Altro inviterer til pastakursus i egne lokaler. Du lærer at lave lækker fyldt pasta og fettuccine, og dagens slutter af med middag ved langborde – præcis som i Italien. Læs mere og køb billet her.

25th-28th of August: Timm Vladimirs Madlavnings kurser
I Timm Vladimirs Køkken kan du både fordybe dig i det nordiske køkken til kurserne Ny nordisk mad ver. 1 og Skandinavisk Gourmet, eller du kan lære at tage madlavningen til helt nye højder på kurset Den Lille Kemiker ver. 2. Der er både noget til nybegynderen og den øvede madentusiast, og du kan læse mere om arrangementerne samt købe billetter her, her og her.

27th of August: Bryg din egen brændevin
Kom og smag et udvalg af Nyhavns Færgekros specialfremstillede krydderbrændevine, hvor kyndige brændevinseksperter vil indvie dig i kunsten at brygge brændevin. Få tips til brændevinsbrygningen og bryg din egen brændevin af sæsonens vilde planter og urter, og smag på restaurantens hjemmelavede sildespecialiteter undervejs. Læs mere og køb billet her.

23.08.14 -Thaikøkkenet
Lær at lave et par retter i Thaikøkkenet, der udfordrer smagsløgene og giver nye idéer til den daglige madlavning sammen med Hanne Holm. Tilberedningen af thailandske retter er enkel og raffineret, du vil arbejde med de typiske thailandske krydderier og bliver fortrolig med brugen af chili, citrongræs, galangarod, kaffir-limeblade, kokosmælk, fiskesovs og velduftende grønne urter. Læs mere og køb billet her.

24.08.14 Kurset Japansk Gastronomi - Sushi for begyndere
Kurset Japansk Gastronomi - Sushi for begyndere er til dem der er vilde med sushi, og har lyst til at lære teknikkerne bag den herlige spise. Du bliver introduceret til kogning af sushiris og de mest populære fisk. Du lærer om do’s and don’ts i forbindelse med køb og klargøring af fisk. I fællesskab laver vi futomaki, hosomaki og uramaki. Læs mere og køb billet her.

24.08.14 – Kogekunst +Kærlighed = Bryllupskage!
Hør om, hvad der gemmer sig bag vore dages bryllupskage og få smagsprøver på bryllupskager fra forskellige punkter i tid og sted til Kogekunst + Kærlighed = Bryllupskage! Lise Lotz fra Kage! Kage! Kage! vil dele ud af sine fortællinger, viden og opskrifter. Hun er en passioneret kagenørd, -blogger og – kogebogsforfatter. Læs mere og køb billet her.

26.08.14 - Grill kursus hos Meyers i Lyngby
Kom på Grillkursus hos Meyers i Lyngby hvor de liner op med alt grilludstyret i gården, og stiller skarpt på tilberedninger, der er indbegrebet af grill. Her lærer du de vigtigste tricks til at styre kul, låg, temperatur og røg, og sammen tilbereder vi et forrygende grillmåltid. Der bruges delikate marinader og barbecuesaucer, såkaldte ”rubs” og ”glazes”, og du får tips og opskrifter til at fremstille disse fra bunden derhjemme. Der gennemgås også, hvordan man kan bruge grillen til varmrøgning. Læs mere og køb billet her.

29.08.14 Mellemøstlig kogeskole
Lav to spændende arabiske retter med tilbehør fra kogebogen ’Mellemøstlige køkkener på Nørrebro’. To herboende kvinder med mellemøstlig baggrund underviser i at tilberede fx shawarma og babaranush serveret med salat, dips og brød. Læs mere og køb billet her.

30.08.14 – Indisk Gastronomi
Kok A.J.Khan fra Indisk Gastronomi inviterer på en sviptur til Hyderabad i Indien.  Her hersker Mughlai køkkenet og alle sanser kommer i spil når fx koriander, chili, gurkemeje, kanel, nellike, kardemomme blandes til en spicy masala. Der  laves et par lette, krydrede retter og lidt tilbehør. Læs mere og køb billet her.