GUIDE TIL FESTIVALENS GRATIS ARRANGEMENTER

22. august: Irma åbner fremtidens fødevarebutik i Axelborg i hjertet af København
København får en ny attraktion inden for fødevarer fredag den 22. august kl 15. Her åbner Irma en ny butik i Axelborg og byder københavnerne indenfor i fremtidens supermarked. Åbent køkken med besøg af mindre producenter, afkølet walk-in oste afdeling med mange specialoste, en frugt- og grøntafdeling med særlig fokus på årstidens råvarer og økologi, betjent slagterafdeling og et udvidet brødsortiment i samarbejde med Reinh van Hauen. Der vil være smagsprøver undervejs, og du kan læse mere om arrangementet her.

22. august: Øllet til maden, maden til øllet
Tag med én af ølnørderne fra Nørrebro Bryghus med på rundvisning og smagning i bryggeriet, hvor lektien står på øltyper, brygproces, og en introduktion til øl og mad. Der vil være smagsprøver undervejs, og du kan læse mere om arrangementet her.

22.-30. august: Gratis smagsprøve på det verdensberømte danske økologiske kød
Kig forbi Kultorvet og smag kød i verdensklasse, når Slagteren fra Kultorvet tænder op i grillen og deler smagsprøver ud af det velsmagende, økologiske kød. Læs mere her.

23. august: Smag Verden
Kom med, når vi lørdag den 23. august hylder københavnernes forskellighed med den sprudlende gadefest Smag Verden på Prags Boulevard. Festivalen byder på street food fra de københavnske gourmetkøkkener, verdensmusik, spændende events og en lang række kulturelle og sociale foreninger. Læs mere her.

23. august: Walk-in urte-honning workshop
Deltag i en praktisk walk-in workshop, hvor du lærer at fremstille lækre urtehonninger af nyslynget byhonning fra de københavnske bier. Du vil blandet andet lave honning med vilde brændenældefrø og kanel fra Ceylon. Læs mere her.

23.-24. august: Meyers Fødevaremarked
Oplev et charmerende fødevaremarked midt på Frederiksberg i weekenden den 23.-24. august, når Meyers Deli får besøg af en række små fødevareproducenter, der fortæller om deres produkter og uddeler smagsprøver. Traditionen tro høster frugtavlerne fra Lilleø nogle af årets første æbler, pærer og blommer, som bliver solgt på markedet. Læs mere her.

23. & 30. august: Italiensk marked foran Thorvaldsens Museum
Kom til Italiensk marked foran Thorvaldsens Museum og lad dig friste af italienske delikatesser såsom lækre oliven, velsmagende oste og skønne vine. På markedsdagen er der desuden ekstraordinært gratis adgang til Thorvaldsens Museum, hvor man kan se skulpturer af den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen. Læs mere om markedet her.

24. august: VM i Risotto 2014
Vær med, når GRØD og TorvehallerneKBH afholder VM i Risotto 2014 og kårer verdens bedste risotto. Det er andet år i træk at den ærefulde titel bliver uddelt, og du kan læse mere om konkurrencen her.

26. august: Cooking Kids 2014 - børn der dyster i madhåndværk
Københavns Madhus inviterer for andet år til en dag med fokus på madhåndværk, smag, kvalitet og økologi for både store og små. Først på dagen dyster skoleklasser i madhåndværk, og senere på eftermiddagen, som er åben for alle, vil der være madaktiviteter og smagsprøver til både børn og voksne. Læs mere om arrangementet her.

28. august: Økologisk Markedsdag
Få inspiration til dine økologiske indkøb, når Københavns Madhus holder markedsdag. Se og smag dig frem gennem boderne, hvor der blandt meget andet bliver budt på forskellige slags brød, masser af årstidens grønt, søde sager og diverse lækre drikke. Læs mere om arrangementet her.

30. august: Vild Festival
Vilde urter, vildvoksende bær og byhonning. Tag med Byhøst i Amager Fælled, hvor de afholder Vild Festival med markedsplads, pop-up restaurant, syltetøjsworkshop, sanketur og meget mere. Du kan læse mere om arrangementet her.

30. & 31. august: Økologisk høstmarked
Kom med, når økologiske gårde i hele landet inviterer til Økologisk Høstmarked, hvor både store og små se og opleve, hvor maden kommer fra. I kan klappe dyrene, være med til at fejre årets høst af økologisk korn, frugt og grønt, gå med landmanden på markvandring og meget mere. Læs mere her.

31. august: Torvehallernes høstfest
TorvehallerneKBH fejrer sæsonens bedste råvarer med et brag af en urban høstfest midt i byen. Kom og smag, spis og skål, når torvet bliver fyldt med velsmagende aktiviteter, passionerede stadeholdere og gode, økologiske landbrugsdyder. Du kan læse mere om her.