Oplev et rekordstort antal internationale topkokke til Copenhagen Cooking & Food Festival

Gæsterne kan i år glæde sig til at opleve en perlerække af verdens mest profilerede topkokke og producenter under Copenhagen Cooking & Food Festival. Over 20 udenlandske profiler har allerede booket flybilletten til København.

Anna Sophie Pic (Maison Pic✰✰✰, Frankrig), Dominique Creen (Atelier Crenn✰✰, USA), Hideaki Sato, (Ta Vie ✰✰, Hong Kong),  Esben Holmboe Bang, (Maaemo ✰✰✰, Norge), Danny Bowien (Mission Chinese Food, USA),  Jock Zonfrillo (Orana, Australien) og Sean Brock (Husk, USA). Det er blot nogle af de gastronomiske verdensstjerner, der bliver en del af Copenhagen Cooking & Food Festival 2017.

I alt gæster over 20 internationale profiler festivalen, hvilket er et rekordstort antal siden starten i 2005.

“Vi har en klar ambition om, at festivalen skal være et must for alle, der interesserer sig for gastronomi. Også dem uden for landets grænser. Derfor er vi utrolig glade for, at vi i år formår at tiltrække så store gastronomiske verdensstjerner til festivalen. Det understreger, at København i dag er en by med restauranter og kokke i den absolutte verdenselite. Et sted hvor verdens topkokke kommer til for at finde ny inspiration,” siger Stine Lolk, festivaldirektør Copenhagen Cooking & Food Festival.   

Man kan opleve de mange internationale topkokke kokkerere ved alt lige fra lige fra ekslusive pop-up-middage til hotdog-konkurrencen Topdog Charity - som er det uofficielle VM i Hotdog, der foregår d. 21. august på Israels Plads.

Her er et udpluk af arrangementerne, hvor de udenlandske kokke og madpersoner spiller en hovedrolle:

 

To af verdens bedste kokke gæster Geranium (Billetter bliver snart sat til salg)

Køkkenchef og medejer af Geranium(✰✰✰), Rasmus Kofoed er stolt over at kunne invitere kokkene Anne-Sophie Pic  (Maison Pic✰✰✰, Frankrig) og Dominique Creen (Atelier Crenn✰✰, USA) i køkkenet på Geranium d. 20. august 2017. Sammen vil de skabe en once-in-a-lifetime menu med afsæt i de idéer og erfaringer, de hver især arbejder med på deres verdensberømte Michelin-restauranter.

“Jeg har længe ønsket at få mulighed for at arbejde med Dominique og Anne-Sophie. Jeg er en stor beundrer af deres tilgang til maden og råvarerne. De bringer begge både enormt talent, men ikke mindst kreativitet med ind i køkkenet, og jeg glæder mig meget til, at vi får en skøn dag sammen. Både i køkkenet og sammen med gæsterne,” siger Rasmus Kofoed.

 

Michelin-kok gæster Aamanns nye restaurant

Adam Aamann, tv-kok og  ejer af Aamanns restauranter:

“Vi er utrolig stolte af at kunne introducere japanske Hideaki Sato, restaurantchef og medejer af Ta Vie i Hong Kong. Ta Vie har som en af de få restauranter i Hong Kong to Michelin-stjerner, og er nr. 33 på Asia’s 50 Best Restaurants 2017. Han vil sammen med Aamanns 1921’s køkkenchef, Maxim Surdu, skabe en helt enestående rejse ved at lade dansk smørrebrød møde det asiatiske køkken. Der serveres i alt 10 retter med kun de mest delikate og eksklusive råvarer. Hideaki og Maxim vil servere hver fem retter. Glæd dig til en madoplevelse i elegante rammer med smukke granitsøjler og højt til loftet.”

 

Puglisi inviteret til to-dages gratis madfest på sin Farm of Ideas i Lejre

Festivalen 'Seed Exchange' bliver en fejring af, at det er et år siden, at Puglisi etablerede egen bæredygtig produktion af råvarer til sine restauranter - Relæ, Manfreds, RUDO, Bæst og Mirabelle.

Festivalen involverer en række fantastiske lokale producenter og ildsjæle samt et overdådigt line-up af internationale kokke - Esben Holmboe Bang (Maaemo, Norge), Matt Orlando (Amass, Danmark), Carlo Petrini (Slow Food, Italien), Sean Brock (Husk, USA) og Jock Zonfrillo (Orana, Australien) der kommer og bytter frø og udveksler erfaringer.  Aktiviteterne centreres omkring den livlige Gårdsplads, hvor der begge dage er en lille åben scene med samtaler om gastronomi og landbrug krydret med musikalske indslag samt boder, hvor man kan købe lækker økologisk mad og drikke. Desuden rykker Bæst ud fra Nørrebro og laver en frilufts pop-up restaurant med udsigt til markerne!

Derudover kan man forud købe billetter til en række særlige underevents; praktiske workshops, en gastronomisk 'Harvest Picnic' samt den stjernespækkede langbordsmiddag 'The First Supper' med internationale topkokke, der vil tilberede de ny-høstede råvarer.

 

Sydafrikansk topkok gæster tagfarmen Østergro

Peter Nøhr og Asmus Gamdrup ejere af KOST:

“Vi har inviteret den sydafrikanske stjernekok Kobus van der Merwe, til København. Han kokkererer til dagligt i byen Paternoster nord for Cape Town i Sydafrika. Her ligger hans restaurant Wolfgat, som Kobus driver ud fra en filosofi om, at alle råvarer skal være ultra-lokale (Det vil sige høstet eller fanget maks 2 km fra restauranten). På tagfarmen Østergro vil han d. 22. august fremtrylle en menu bestående af snacks og en 4 retters menu baseret på de ypperligste danske råvarer i sæson med et sydafrikansk præg. Under middagen vil Asmus fra KOST og Kobus fortælle om det moderne sydafrikanske køkken, med udgangspunkt i DR K-programmet ‘Afrikas Nye Køkken, hvor Asmus mødte Kobus i Sydafrika.”

 

Tigermom og Mission Chinese inviterer til middag et hemmeligt sted i Københavns Havn (Billetter bliver snart sat til salg)

Lisa Lov, tidligere souschef på Relæ og i dag kendt som Tigermom:  

“Jeg er snart klar til at præsentere mit nye restaurantprojekt - Tigermom. Det vil jeg fejre. Så jeg har inviteret mine rigtig gode kokkevenner Danny Bowien and Angela Dimayuga fra Mission Chinese Food i New York til at komme og kokkere med mig i København. På vandet. Vi skal nemlig spise et hemmeligt sted i Københavns Havn, som vi sejler til i de skønne GoBoats. Her vil vi servere en lang række af de retter, som vi elsker mest.”

 

Mads Refslund vender - for en stund - hjem til København

En af dansk gastronomis helt store stjerner - Mads Refslund - vender for en stund tilbage til København under Copenhagen Cooking & Food Festival. Han var sammen med René Redzepi og Claus Meyer med til at åbne Noma, sidenhen indehaver af sin egen anmelderroste restaurant MR på Kultorvet (1 Michelinstjerne). I 2012 flyttede han til New York for at stå i spidsen for Restaurant Acme på Manhattan, hvor han blandt andet høstede to flotte stjerner fra den legendariske madanmelder Pete Wells i The New York Times. Inden længe åbner han sin egen helt nye restaurant i Williamsburg New York.

Men for en aften sørger vi for, at du kan nyde Mads Refslunds kokkerier her i København. Helt præcist den 22. august. Sammen med musling Bistro inviterer han dig nemlig til middagen “The Last Party”.

Temaet for middagen er at vise, at de fødevarer og madrester, vi normalt smider ud, sagtens kan være motor for en formidabel middag og fest. Fra fiskeben og kartoffelskræller til kaffegrums og kålstokke. Muslings kokke, med Simon Sundby og Ingwer Grünberg i spidsen, vil sammen med Mads Refslund kreere en række retter, der både sætter smagsløgene og hjernen på overarbejde.

 

Topdog Charity (Årets line-up er lige på trapperne)

Hvis du er vild med hotdogs, så skal du sætte kryds i kalenderen d. 21. august. Her dyster nogle af verdens bedste kokke fra blandt andet Sverige, Japan, Sydafrika, Grønland og Danmark om at lave deres bud på verdens bedste hotdog. Som gæst kan man smage på alle deltagernes hotdogs og finde ens personlige favorit. Vinder-hotdoggen bliver dog fundet af et dommerpanel bestående af både tre-stjernede Michelin-kokke og de dygtigste madanmeldere og madjournalister.

Hver en krone du betaler for din hotdog går til CARE Danmarks velgørenhedsarbejde.

 

Verdens første snapsefestival opstår i København

Haps, haps, haps. Nu kan du smage på verdens bedste snaps. Det anerkendte danske destilleri Copenhagen Destilleri inviterer nemlig verdens dygtigste og mest interessante og producenter af snaps til København, så de kan være en del af verdens første snapsefestival - Spirikum. Restauranterne No.2, Nabo, Folkets Madhus og Palægade sørger for skøn mad til de stærke dråber, mens Esben Bjerre, journalist og snapsefan, vil styre slagets gang som vært ved arrangementet.

 

Oplev og smag på nogle af verdens bedste cider til Ciderfestival

Du får i år mulighed for at opleve 20 af de absolut bedste cider-producenter fra både Danmark og udlandet. Tilsammen præsenterer de dig for i omegnen af 100 forskellige glas rigtig cider, som du kan smage på. Så er du vild med, eller blot nysgerrig efter, cider, så er ciderfestivalen under Copenhagen Cooking & Food Festival helt sikkert noget for dig.

 

Hideto Takeda gæster Hjemme (udsolgt)

Mads Battefeld (tidl. Henneby Kirkekro) og Henrik Levinsen (tidl. Søllerød Kro, Noma m.fl.):

“Vi har inviteret Hideto Takeda fra Ichimatsu i Osaka til Copenhagen Cooking & Food Festival. Det betyder, at du kan opleve indenfor en aften med yakitori og sake taget til hidtil usete højder på de nordiske breddegrader. Hideto Takeda fra Ichimatsu i Osaka er nemlig én af verdens dygtigste yakitori-kokke. Og han vil helt sikkert præsentere en række retter, som vil indprente sig i din gastronomiske hukommelse fremover.”

 

Grønlands bedste kok kommer til København (udsolgt)

Inunnguaq Hegelund er tre gange kåret som årets kok i Grønland, og i år gæster han København under Copenhagen Cooking & Food Festival. Hegelund kreerer en tre-retters menu med udgangspunkt i de fantastiske råvarer, som man finder på Grønland. Forretten består af snekrabbe og rejer. Hovedretten bliver med moskusokse som udgangspunkt og desserten baseret på grønlandske bær og urter.