Oplev et rekordstort antal internationale topkokke til Copenhagen Cooking & Food Festival

Gæsterne kan i år glæde sig til at opleve en perlerække af verdens mest profilerede topkokke og producenter under Copenhagen Cooking & Food Festival. Over 20 udenlandske profiler har allerede booket flybilletten til København.

Anne-Sophie Pic (Maison Pic✰✰✰, Frankrig), Dominique Creen (Atelier Crenn✰✰, USA), Hideaki Sato, (Ta Vie ✰✰, Hong Kong),  Esben Holmboe Bang, (Maaemo ✰✰✰, Norge), Danny Bowien (Mission Chinese Food, USA),  Jock Zonfrillo (Orana, Australien) og Sean Brock (Husk, USA). Det er blot nogle af de gastronomiske verdensstjerner, der bliver en del af Copenhagen Cooking & Food Festival 2017.

I alt lægger mere end 20 internationale profiler vejen forbi festivalen, hvilket er et rekordstort antal siden Copenhagen Cooking & Food Festivals begyndelse i 2004.

“Vi har en klar ambition om, at festivalen skal være et must for alle, der interesserer sig for gastronomi. Også dem uden for landets grænser. Derfor er vi utrolig glade for, at vi i år formår at tiltrække så store gastronomiske verdensstjerner til festivalen. Det understreger, at København i dag er en by med restauranter og kokke i den absolutte verdenselite. Et sted, hvor verdens topkokke kommer til for at finde ny inspiration,” siger Stine Lolk, festivaldirektør for Copenhagen Cooking & Food Festival.   

Internationale highlights på Copenhagen Cooking & Food Festival

Man kan opleve de internationale topkokke i aktion ved alt lige fra ekslusive pop-up-middage til hotdog-konkurrencen Topdog Charity - det uofficielle VM i Hotdog, der finder sted 21. august på Israels Plads.

Her er et udpluk af de arrangementer, hvor de udenlandske kokke og madpersoner spiller en hovedrolle.

To af verdens bedste kokke gæster Geranium

Køkkenchef og medejer af Geranium(✰✰✰) Rasmus Kofoed er stolt over at kunne invitere kokkene Anne-Sophie Pic (Maison Pic✰✰✰, Frankrig) og Dominique Creen (Atelier Crenn✰✰, USA) i køkkenet på Geranium d. 20. august 2017. Sammen vil de skabe en once-in-a-lifetime menu med afsæt i de idéer og erfaringer, de hver især arbejder med på deres Michelin-restauranter.

“Jeg har længe ønsket at få mulighed for at arbejde med Dominique og Anne-Sophie. Jeg er en stor beundrer af deres tilgang til maden og råvarerne. De bringer begge både enormt talent, men ikke mindst kreativitet med ind i køkkenet, og jeg glæder mig meget til, at vi får en skøn dag sammen. Både i køkkenet og sammen med gæsterne,” siger Rasmus Kofoed.

Michelin-kok kommer til Aamanns nye restaurant

Adam Aamann, tv-kok og ejer af Aamanns restauranter, er stolt af at kunne introducere japanske Hideaki Sato under Copenhagen Cooking & Food Festival. Sato er restaurantchef og medejer af Ta Vie i Hong Kong - en restaurant, der placerer sig som nummer 33 på Asia’s 50 Best Restaurants og ét af de få spisesteder i Hong Kong med to Michelin-stjerner.

”Hideaki Sato vil sammen med Aamanns 1921-restaurantens køkkenchef Maxim Surdu skabe en helt enestående rejse, hvor dansk smørrebrød møder det asiatiske køkken. Der serveres i alt 10 retter med kun de mest delikate og eksklusive råvarer. Hideaki og Maxim vil hver servere fem retter. Glæd dig til en madoplevelse i elegante rammer med smukke granitsøjler og højt til loftet”, lyder det fra Adam Aamann.

Puglisi inviterer til to-dages gratis madfest på Farm of Ideas i Lejre

For et år siden etablerede den danske Michelin-kok Christian Puglisi sin egen bæredygtige gård, Farm of Ideas, i Lejre. Her producerer han råvarer til sine restauranter Relæ, Manfreds, RUDO, Bæst og Mirabelle. Det jubilæum markeres under dette års Copenhagen Cooking & Food Festival med minifestivalen 'Seed Exchange'. Et arrangement, som involverer en række fantastiske lokale producenter og ildsjæle samt et imponerende line-up af internationale kokke -  Esben Holmboe Bang (Maaemo, Norge), Claus Meyer, Matt Orlando (Amass, Danmark), Carlo Petrini (Slow Food, Italien), Sean Brock (Husk, USA) og Jock Zonfrillo (Orana, Australien) der kommer og bytter frø og udveksler erfaringer.  Aktiviteterne centreres omkring den livlige gårdsplads i Lejre, hvor der begge dage er en åben scene med samtaler om gastronomi og landbrug, krydret med musikalske indslag og boder, hvor man kan købe økologisk mad og drikke. Desuden rykker Bæst ud fra Nørrebro og laver en frilufts pop-up restaurant på Farm of Ideas med idyllisk udsigt til markerne.

Derudover kan man købe billetter til en række sær-events under ’Seed Exchange’; praktiske workshops, en gastronomisk 'Harvest Picnic' samt den stjernespækkede langbordsmiddag 'The First Supper' med internationale topkokke, der vil tilberede de ny-høstede råvarer fra gården.

Sydafrikansk lokal-ekvilibrist besøger tagfarmen Østergro

Peter Nøhr og Asmus Gamdrup, tidligere indehavere af madbutikken KOST, har inviteret den sydafrikanske kok Kobus van der Merwe til København. Han kokkererer til dagligt i byen Paternoster nord for Cape Town på sin restaurant Wolfgat. Her driver han stedet ud fra en filosofi om, at alle råvarer skal være ultralokale - høstet eller fanget maksimalt 2 km fra restauranten. På tagfarmen Østergro vil han den 22. august fremtrylle en 4 retters menu baseret på de ypperligste danske lokale råvarer i sæson med et sydafrikansk strejf. Under middagen vil Asmus Gamdrup og Kobus van der Merwe desuden fortælle om det moderne sydafrikanske køkken med udgangspunkt i DR K-programmet ‘Afrikas Nye Køkken’, hvor Asmus Gamdrup tidligere på året mødte Kobus van der Merwe i Sydafrika.

Hemmelig middag på vandet med Tigermom og Mission Chinese

Aldrig helt til at sætte en finger på. Sådan kan man roligt karakterisere kokken Lisa Lov, der er tidligere souschef på Relæ og måske bedst kendt under sit alias Tigermom. Et tilnavn, hun tilegnede sig i løbet af sin tid bag gryderne på Relæ, hvor hun, blandt meget andet, var kendt for at opdrage restaurantens kokkeelever strikst, men kærligt. Nu lancerer hun sit eget restaurantprojekt Tigermom med et gådefuldt fejrings-event i Københavns Havn under Copenhagen Cooking. Og det kommer ikke til at ske i stilhed, lover hun:

“Jeg har inviteret mine rigtig gode kokkevenner Danny Bowien and Angela Dimayuga fra Mission Chinese Food i New York til at komme og kokkerere med mig i København. På vandet. Vi skal nemlig spise et hemmeligt sted i Københavns Havn, som vi sejler til i de skønne GoBoats. Her vil vi servere en lang række af de retter, som vi elsker mest”.

Mads Refslund vender hjem – for en stund

En af dansk gastronomis helt store kometer vender for en kortere bemærkning tilbage til København under Copenhagen Cooking & Food Festival. Mads Refslund var sammen med René Redzepi og Claus Meyer med til at åbne Noma, og Refslund åbnede efterfølgende sin egen anmelderroste restaurant på Kultorvet, inden han i 2012 rykkede til New York for at stå i spidsen for Restaurant Acme på Manhattan. På Acme høstede han blandt andet to flotte stjerner fra den legendariske madanmelder Pete Wells i The New York Times. Og inden længe åbner Refslund sin egen helt nye restaurant i Williamsburg New York, som især vil fokusere på at forene topgastronomi med en stærk bevidsthed om at mindske madspild.

Men inden da sørger Copenhagen Cooking for, at du kan nyde Mads Refslunds kokkerier her i København. For en aften i det mindste. Det sker til middagen “The Last Party” den 22. august. Temaet for middagen er at vise, at de fødevarer og madrester, vi normalt smider ud, sagtens kan være motor for en formidabel middag. Fra fiskeben og kartoffelskræller til kaffegrums og kålstokke. Muslings kokke, med Simon Sundby og Ingwer Grünberg i spidsen, vil sammen med Refslund kreere en række retter, der både sætter smagsløgene og hjernen på overarbejde.

Velgørende VM-hotdogs

Mæsk dig i verdens bedste hotdogs, mens du samtidig støtter et godt formål. Den 21. august dyster nogle af verdens bedste kokke fra blandt andet Sverige, Japan, Spanien, Sydafrika, Grønland og Danmark om at lave deres bud på verdens bedste hotdog. Det hele sker på Copenhagen Cookings festivalcentrum på Israels Plads, hvor man som gæst kan smage gennem alle de dystende dogs og finde sin personlige favorit. Vinder-hotdoggen bliver dog kåret af et dommerpanel bestående af både tre-stjernede Michelin-kokke og nogle af landets dygtigste madanmeldere og madjournalister. Og, måske vigtigst af alt: hver en krone, du betaler for din hotdog, går til CARE Danmarks velgørenhedsarbejde.

Verdens første snapsefestival opstår i København

Kom og hærd halsen med noget af verdens bedste snaps, når det anerkendte danske destilleri Copenhagen Destilleri inviterer verdens dygtigste og mest interessante og producenter af snaps til København. Det sker under verdens første snapsefestival  Spirikum, som er en del af programmet til Copenhagen Cooking 2017.  Restauranterne No.2, Nabo, Folkets Madhus og Palægade sørger for skøn mad til de stærke dråber, mens Esben Bjerre, journalist og snapsefan, vil styre slagets gang som vært ved arrangementet.

Cider-topmøde på Israels Plads

Du får i år mulighed for at smage på mere end 100 forskellige slags cider, når en gruppe af verdens bedste og mest originale cider-producenter fra ind- og udland mødes i vores festivaltelt på Israels Plads og har taget deres mest interessante ciderflasker med. Arrangementet sker i samarbejde med Æblerov, Decideret og Holm Cider, og udover cider-smagning er der også mulighed for at tilkøbe en efterfølgende Cidermagermiddag med fem retter mad og cider ad libitum.

Tag med til Hideto Takedas sanselige sake-univers (udsolgt)

Mads Battefeld (tidl. Henne Kirkeby Kro) og Henrik Levinsen (tidl. Søllerød Kro, Noma m.fl.) har inviteret det japanske sake-orakel Hideto Takeda til Copenhagen Cooking & Food Festival. Den 18. og 19. august kan du derfor træde inden for hos restaurant Hjemme på Øster Farimagsgade til en private dining, hvor yakitori og sake bliver taget til hidtil usete højder på de nordiske breddegrader. Hideto Takeda vil præsentere en række retter, som vil skære sig permanent ind i din gastronomiske hukommelse.

Grønlands bedste kok kommer til København (udsolgt)

Inunnguaq Hegelund er tre gange kåret som årets kok i Grønland, og i år gæster han København under Copenhagen Cooking & Food Festival. Hegelund kreerer en tre-retters menu med udgangspunkt i de fantastiske råvarer, man finder i Grønland. Forretten består af snekrabbe og rejer, hovedretten bliver med moskusokse som udgangspunkt og desserten baseret på grønlandske bær og urter. Det hele går ned den 24. Og 25. august i Det Grønlandske Hus i centrum af København.