Historisk morgen, "Da mor blev moderne husmoder"

Cooking i byen · Indre by Nationalmuseet

Kom med når museumsinspektør Rikke Ruhe holder oplæg for de morgenfriske under åben himmel og med croissant og kaffe ved hånden. 

To bøger stod i reolen i de fleste kvinders hjem. Den ene Carla Meyers ”Nutidsmad og Husførelse” (1920-erne), og den anden Haandbog for Nutidshjem” (1938). Bøgerne havde et kapitel til alt, hvad husmoderen fik fingrene i og måtte håndtere. Der var årsplan for husførelse, budget, tips til arbejdsstillinger til at røre og ælte, opskrifter, hygiejneretningslinjer og opskrifter til en hver form for maveonde. Etnolog Rikke Ruhe dykker ned i opslagsværkerne, og fortæller danmarkshistorie fra de små køkkener. Og der er mange gode råd, vi kan bruge i dag til kødfrie dage og stramme budgetter.

'Historiske morgener' er Nationalmuseets foredragskoncept under Copenhagen Cooking, for de helt morgenfriske. Kom forbi Nationalmuseet smukke festsal og får et skud kaffe, historisk viden og en lille smagsprøve.

Hjemmeside

Bemærk at prisen nedenfor er eksklusiv billetgebyr.

Tider og priser

Dato
Tidspunkt Pris
21.08
08.30 – 09.30 75 kr.

Find event

Nationaluseet
Frederiksholms Kanal 12
1220 København K

Historical morning, "When mother became a modern housewife"

The presentation takes its point of departure from two comprehensive housewife encyclopedias, Carla Meyer's "Modern Food and Housekeeping" (1920s) and Handbook for Modern Homes" (1938), which helped shape the new and modern housewife according to scientific and systematic ideals.
The housewife's place was (mainly) in the home, where she had to live up to modernity's hygienic propriety and efficient common sense.


Home page


The price below does not include ticket fees.