Smag på stedet – Langbordsmiddag på Farendløse Mosteri
Velkommen til markvandring, langbordsmiddag og koncert under åben himmel på Farendløse Mosteri – en grøn oase i det midtsjællandske landskab.
Smag på Stedet er en helaftensbegivenhed i jordens, smagens og madens tegn, hvor man som deltager får mulighed for at smage på lokalt producerede råvarer.
Programmet starter kl. 18 med en markvandring, hvor vi bevæger os ud i landskabet og kommer tættere på nogen af de råvarer, som senere vil blive præsenteret i form af forskellige anretninger ved middagen.
Sandra Villumsen fra Farendløse Mosteri vil vise rundt og fortælle om arbejdet fra jord til bord, og hvad det vil sige at dyrke grønsager efter regenerative principper.
Kl. 19.00 vil der være velkomstdrink med æblemost eller - cider med udsigt udover mosteriets æbleplantage. Herefter vil kokken Clea Bianca Suhr tilberede og præsentere plantebaserede deleretter på fad med sæsonens friske råvare, som alle er produceret i lokalområdet.
Middagen vil bestå af flere store og små serveringer til den salte tand, men måltidet afsluttes i det søde hjørne.
Som musikalsk bagtæppe vil den lokale musiker Chris Enghart i løbet af middagen fremføre egne sange i singer-songwriter stil.
Producenter/leverandører:
Farendløse Mosteri - Producentfællesskab med bl.a. produktion af most, cider, frugt, grønt og får.
Søtofte Gårdsmejeri - Regenerativt landbrug som arbejder med holistisk afgræsning og græsfodrede malkekøer, samt har eget gårdsmejeri.
Quartz Mølleri - Midtsjællands økologisk melmølleri, som producerer korn og mel malet på stenkværn.
Kims Biavl - Sælger bifamilier, bestøvning, honning, afhentning af bisværme, samt at man har mulighed for at besøge en bigård.
I tilfælde af regn...
Flyttes middagen indendørs, men der vil fortsat være markvandring, så husk godt fodtøj og regntøj/paraply.
Bemærk at prisen nedenfor er eksklusiv billetgebyr.