Tyrkisk mücver med Umut Sakarya
Umut Sakarya er kendt for sin kærlighed til flæsk og brun sovs, men på det seneste har han også erklæret sin kærlighed til det grønne køkken.
På Copenhagen Cooking viser Umut Sakarya sin udgave af grønne 'frikadeller': mücver.
Det er en traditionel tyrkisk ret af friterede revne squash fyldt med urter og krydderier som persille, dild, løg og hvidløg, samt lidt mel og æg for at binde det hele sammen. Retten kan dateres tilbage til det osmanniske rige, hvor det var en populær vegetarisk ret blandt paladsgæsterne. Mücver er stadig en populær ret i dagens Tyrkiet og nydes ofte med dip af yoghurt eller cacik. Den kan også være en del af en meze-tallerken eller en vegetarisk hovedret.
Desuden er mücver en fantastisk ret at lave af sine restegrøntsager, så hvis du brænder inde med en masse grøntsager fra ugens måltider, kan du nemt lave dine mücver af dem!
Udover Umut vil Neel fra Seerupgaard fremvise forskellige typer af squash, som kan bruges til mücver og som avles på den økologiske gård i Dragør. Derudover vil Neel berige os med sin viden om dyrkning, sæson, typer og andre vigtige tips til avl af squash.
Der bliver serveret smagsprøver af den tyrkiske mücver.
Grønt Marked
Grønt Marked er en non-profit markedsforening, der siden 2019 har holdt farmers marked om søndagen i forskellige kvarterer i København.
Ved direkte at forbinde forbrugere med landmænd og producenter fremmer markedet vidensdeling mellem by og land. Grønt Marked arbejder for at fremme alternative måder at producere, distribuere, bytte og forbruge på i Danmark ved at gøre lokale, sæsonbestemte og friske fødevarer mere tilgængelige i byen. I mens støtter og fremmer Grønt Marked småskala landbrugssystemer, der producerer med mindre påvirkning.
Du kan finde datoer på Grønt Markeds hjemmeside og følge dem på sociale medier (@groentmarked) eller gennem nyhedsbrev.
I tilfælde af regn ...
Så smækker vi et par parasoller op. Kig på vejrudsigten, før du går hjemmefra.