Kålens potentiale med Rødder og Nanna fra Andelsgaarde
Niclas Grønhøj Møller er køkkenchef hos Rødder - en madvirksomhed som hver dag arbejder benhårdt på at skabe hyggelige og smagfulde spiseoplevelser for folket på de bedste, lokale, økologiske råvarer i sæson. Det gør de ved at levere catering, drive vegetarisk kantine og lave langbordsmiddage i mark, på festivaler og alle mulige og umulige steder.
Hos Rødder handler det om at gøre de gode råvarer tilgængelige for alle og skabe velsmagende grønne måltider året rundt med respekt og omtanke for vores fælles jord. Her har kålen en central rolle i Rødders Køkken.
Kålen er med sine ca. 30 arter og gode egenskaber grøntsagssvaret på vores bedste ven hunden. Hele året rundt er kålen det eneste bladgrønt, vi rigtig kan regne med. Den dyrkes i Danmark. Den opbevares godt. Og den overrasker gang på gang med uforbeholden kærlighed.
Mens Niclas kokkererer får vi besøg af Nanna fra Lerbjerggård, del af Andelsgårde, som har et tæt samarbejde med Rødder. Nanna står for dyrkning af et væld af økologiske grøntsager på gården, og hun vil berige os med sin viden om, hvordan man dyrker kål, sæson og hvad man skal være ekstra opmærksom på.
”Kål året rundt” handler om, hvordan vi udnytter kålens potentiale i alle sæsoner med alle de smagsvariationer, som kålen byder på.
Der bliver serveret smagsprøver, der viser kålens diversitet.
Grønt Marked
Grønt Marked er en non-profit markedsforening, der siden 2019 har holdt farmers marked om søndagen i forskellige kvarterer i København.
Ved direkte at forbinde forbrugere med landmænd og producenter fremmer markedet vidensdeling mellem by og land. Grønt Marked arbejder for at fremme alternative måder at producere, distribuere, bytte og forbruge på i Danmark ved at gøre lokale, sæsonbestemte og friske fødevarer mere tilgængelige i byen. I mens støtter og fremmer Grønt Marked småskala landbrugssystemer, der producerer med mindre påvirkning.
Du kan finde datoer på Grønt Markeds hjemmeside og følge dem på sociale medier (@groentmarked) eller gennem nyhedsbrev.