Bærchutney: Brug historiske teknikker til at fremstille lækker moderne sylt til dit ostebord
Kom og lær om processen med at forvandle bær til krydret konserves perfekt til ost og charcuteri.
I England er der en lang tradition for, at ost og speget kød serveres med frugtbaserede chutneys, der indeholder en god balance mellem grøntsager, krydderier, hjemmelavet eddike og sukker for at lave konserves, der er sødt, salt, syrlig og krydret.
På scenen kan du møde Matthew Parker som er en britisk kok bosat i Sjællands Odde.
I øjeblikket er Matthew optaget af eksperimentel konservator/gæringsbeholder, og han udforsker affaldsprodukter og overskud fra lokale økologiske landbrug i Odsherred, Nordsjælland.
Matthew har sin egen forretning med salg af naturvin, ost og andre delikatesser i en lille butik, Kiosken på Odden.
Der vil være smagsprøver af den lækre bærchutney med lækker, frisk gedeost fra Copenhagen Goat Milk.
Grønt Marked
Grønt Marked er en non-profit markedsforening, der siden 2019 har holdt farmers marked om søndagen i forskellige kvarterer i København.
Ved direkte at forbinde forbrugere med landmænd og producenter fremmer markedet vidensdeling mellem by og land. Grønt Marked arbejder for at fremme alternative måder at producere, distribuere, bytte og forbruge på i Danmark ved at gøre lokale, sæsonbestemte og friske fødevarer mere tilgængelige i byen. I mens støtter og fremmer Grønt Marked småskala landbrugssystemer, der producerer med mindre påvirkning.
Du kan finde datoer på Grønt Markeds hjemmeside og følge dem på sociale medier (@groentmarked) eller gennem nyhedsbrev.
I tilfælde af regn ...
Så smækker vi et par parasoller op. Kig på vejrudsigten, før du går hjemmefra.