Kålkanon #5 Kala Sung

Kålkanon #5 Kala Sung

Mød Kala Sung – en koreansk new yorker, der i årevis har beriget den danske madscene med kulinariske kogekunst og kåltips til alle smagsløg.

”I min familie, særlig blandt mine kvindelige slægtninge og i særdeleshed min bedstemor, er den smukke kimchi af lilla kål et meget populært kimchi-valg. Vi er nemlig ellevilde med levende farver i vores mad”

Prøv selv kræfter med Kalas kimchi af rødkål.

Alt, du skal bruge er:

  • 1 mellemstor rødkål
  • 2,4 dl groft havsalt
  • 1 daikon radise, skrællet og skålet i julienne (tynde, aflange stave)
  • 1 æble, hakket fint (erstatter sukker)
  • 2,4 dl koreansk chilipulver (gochugaru)
  • 0,6 dl Kala’s grøntsagsbouillon (veggie essence)
  • 0,6 dl Kala’s svampesauce (mushroom soy sauce)
  • 1 spsk hakket hvidløg
  • 1 spsk hakket ingefær
  • ½ hakket løg

Sådan gør du:

  1. Skær kålen i kvarte og fjern kernen/stammen.
  2. Skær kålen yderligere i mundrette stykker, ca. 3 cm x 3 cm.
  3. Opløs havsalt i stor skål med vand. Dæk kålstykkerne helt med saltvandet. Lad dem bløde ud i 2-3 timer og vend dem lejlighedsvis.
  4. Mens kålen bløder op kan du forberede kimchi-pastaen.
  5. Hak løg, hvidløg, æble og riv ingefær. Bland chilipulver, svampesovs, grøntsagsbouillon med løg, hvidløg, æble og ingefær i en stor skål.
  6. Skål kålstykkerne grundigt under kold vand for at fjeren overskydende salt.
  7. Lad kålen dryppe af og lufttør efterfølgende.
  8. Kom kålstykkerne i skålen med kimchi, fordel kimchi-pasta over kålstykkerne til de er dækket jævnt og anbring det hele i en ren glasbeholder
  9. Lad kimchien fermentere ved stuetemperatur i 4 dage og opbevar den derefter i køleskabet. Smagen vil fortsætte med at udvikle sig under fermentering.

”Kimchi er lilla kål tilbyder en række sundhedsmæssige fordele takket være dens kombination af probiotika og antioxidanter. Som fermenteret mad støtter den tarmens generelle sundhed ved at tilføre gavnlige bakterier, der fremmer fordøjelsen og en sund tarmflora, hvilket potentielt reducerer risikoen for fordøjelsesproblemer.

Antioxidanterne i lille kål bidrager også med en smuk farve og hjælper med at beskytte celler mod skader forårsaget af radikaler, hvilket reducerer inflammation og støtter overordnet sundhed.

Kimchi af lilla kål er desuden rig på vitaminer og mineraler, herunder immunitetsunderstøttende næringsstoffer som vitamin C og K, der kan styrke kroppens forsvar mod infektioner. Med sit lave kalorieindhold og tilfredsstillende sprødhed udgør kimchi (af lilla kål) en smagfuld tilføjelse til måltider, der faktisk også kan hjælpe med vægtstyring, da det fremmer følelsen af mæthed.

Og hvis det ikke var nok, så tilføjer den livlige røde farve et tiltalende visuelt element til vores måltider, hvilket gør det til en stor fest for øjnene såvel som smagsløgene”.